ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ KOZA MANTI

Koza Mantı

Koza Mantı

Mantı Türkiye'de sevilen bir lezzetir. Ancak yapımı biraz zahmetlidir. Kızartma yöntemi ile hazır yufkadan yapılan koza mantınında lezzetine bayılacaksınız. Yapmanız gereken tek şey malzemelerinizi hazır edip başlamak. Yarım saat sonunda hazır olacak. Hazırsanız malzemeler ve yapımı aşağıda.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Koza Mantı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 230 gr kıyma
  • 1 adet soğan 
  • Tuz 
  • Karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ 

Üzeri için;

  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak 

Koza Mantı Nasıl Yapılır?

  • Yufkalar üst üste bir şekilde ortadan ikiye kesilir. Elde edilen yarım aylarda ortadan ikiye kesilerek ayrılır. 
  • Sonucunda oluşan parçalar her biri kendi içinde 4-5 parçaya bölünür. 
  • Harç için soğan rendelenir fazla suyu sıkılarak kıyma ile birleştirilir. Baharatlar eklenerek yoğurulur. 
  • Yufkaların geniş üçgen kısımlarına harçtan koyulur ve yufka sarılır, bu şekilde bütün yufka parçaları sarılır. 
  • Kızgın yağda kızartılır. 
  • Kızaran koza mantıları servis tabaklarına alınır. 
  • Yoğurt içerisine ezilmiş sarımsak alınarak yoğurt ile birlikte servis edilir.


Not:

  • İsteğe göre acı yağ hazırlanarak mantıların üzerine servis edilebilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!