ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ ÇEMEN SOSLU MANTI

> ÇEMEN SOSLU MANTI
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çemen soslu mantı tarifi için malzemeler
  • 600 gr hazır mantı 1 soğan 4 diş sarımsak 30 gr tereyağı 6 dilim pastırma 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı çemen Yarım su bardağı sıcak su 250 gr yoğurt 1 çorba kaşığı kuru nane Tuz
Çemen soslu mantı Nasıl Yapılır

Pastırma dilimlerini ince şeritler şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Tereyağını tencerede eritip soğan ve sarımsağı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Pastırmayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Salça, çemen ve sıcak su ilave edip sos kıvamında pişirin.

Mantıları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine sos ve yoğurdu gezdirerek dökün. Kuru nane serpiştirip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.