ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ BEZELYE YEMEĞİ

Tavuk Etli Bezelye Yemeği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Etli Bezelye Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 patates
  • 4 sivri biber
  • 12 parça tavuk baget
  • 500 gr bezelye
  • 2 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sıcak su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

Tavuk Etli Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı yakmadan kısık ateşte kavurun.
  • Tavuk bagetleri ekleyip birkaç dakika kavurun. Bezelye, salça ve patatesleri ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Tuzla tatlandırıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip sebzeler ve et yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, kuşbaşı ile hazırlanan etli bezelye yemeğini de tercih edebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!