ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI BEZELYE

Zeytinyağlı bezelye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı bezelye tarifi için malzemeler

  • 2 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 havuç
  • 1 kg bezelye
  • 2 patates
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 kesme şeker
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Zeytinyağlı bezelye Nasıl Yapılır

Adım Adım Zeytinyağlı Bezelye Yapımı:

Baklagiller familyasından olan bezelyenin ana vatanı, Batı Asya ve Avrupa'dır. Türkiye'de ise en çok Afyon'da yetiştirilir. Vitamin bakımından zengin olan bu besin, nörolojik hastalıkların tedavisinde kullanılır. Düşük kalorili olduğu için diyet listelerinde de yer verilir. Genellikle garnitür olarak yemek ve salataların içinde tercih edilir. Özellikle tazeyken alınıp buzlukta 12 ay boyunca saklanabilir. Malzemeleriniz hazırsa, zeytinyağlı bezelye tarifine geçebiliriz.

  • Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağının içinde pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Küp şeklinde doğradığınız havuç ve bezelyeleri ilave edip 3-4 dakika daha soteleyin.
  • Havuçlar hafif yumuşamaya başladığında sırasıyla küp küp doğradığınız patates, biber, sıcak su, şeker, limon suyu ve tuzu ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin.
  • Zeytinyağlı bezelyeyi, meze olarak sunulan acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Bezelyenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Bezelyeleri ayıkladıktan sonra hemen pişirin. Beklettikçe tadında değişmeler olacaktır.
  • Ayıkladığınız bezelyeleri hemen pişirmeyecekseniz, bir gece önceden soğuk suda bekleterek canlanmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Pişirme esnasında kullandığınız sebzelerin aynı renkte kalmasını istiyorsanız, yemeğinize birkaç damla sirke ve bir tutam karbonat ilave edin.
  • Pişirme suyu bittiği halde bezelye ve sebzeler çiğ kaldıysa, ocağın altını kısarak su takviyesi yapabilirsiniz.
  • Tencerenin kapağını hafif aralık bir şekilde bırakırsanız, yemeğiniz daha hızlı pişecektir.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Bezelye Kaç Kaloridir?

Besin değerleri bakımından zengin olan zeytinyağlı bezelyenin bir porsiyonu, yaklaşık 55 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Mutfakların vazgeçilmezi haline gelen zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, en sevilen yemeklerden biri olan zeytinyağlı biber dolması tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.