ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ MANDALİNA SOSLU DİL BALIĞI KARPAÇYO

Mandalina Soslu Dil Balığı Karpaçyo

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mandalina Soslu Dil Balığı Karpaçyo Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 dil balığı
  • 1 diş sarmısak
  • 1 dal taze feslegen
  • 1 dal taze kekik
  • Tuz ve tane karabiber

Sos için

  • 500 gr mandalina
  • 5 gr mayonez
  • 1 gr tuz
  • Birkaç damla limon suyu

Mandalina Soslu Dil Balığı Karpaçyo Nasıl Yapılır?

Keskin bir bıçak yardımıyla dil balığından iki parça fileto hazırlayın. Yıkayıp kurulayın. Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin. Kekik ve fesleğeni incecik kıyıp sarımsakla karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı filetoların üzerine sürün. Tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin. Filetoları rulo şeklinde yuvarlayarak streç folyoya sarın. Buzlukta 3 gün bekletin.

Mandalina sosu için, mandalinaların suyunu sıkın. Tencereye alıp mandalina suyu koyulaşana kadar kaynatın. Soğuduktan sonra limon suyu, tuz ve mayonezi ekleyip karıştırın. Rulo filetoları incecik dilimleyip yanında mandalina sosuyla birlikte servis yapın.

Farklı bir tarif önerisi için, tavada dil balığına göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.