ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ TAVADA DİL BALIĞI

Tavada dil balığı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavada dil balığı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 g dil balığı
  • 1 domates
  • 2 sivri biber
  • 100 g mantar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Tavada dil balığı Nasıl Yapılır

Temizleyip yıkadığınız dil balığını kemiğinden ayırarak fileto kısmını iri küp şeklinde doğrayarak kenara alın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada Ayçiçek yağını kızdırın. Balıketlerini önce una bulayın ve kızartarak tabağa alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. İri doğradığınız mantar ve parmak kalınlığında doğradığınız biberleri ekleyerek soteleyin. Üzerine iri doğranmış domatesi ekleyerek sotelemeye devam edin. Baharatları ilave edip 1 dakika daha soteleyerek ocaktan alın. Balık kemiğini servis edeceğiniz tabağa kızarttığınız balığı ve sotelediğiniz sebzeleri yayın. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.