ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TAVADA DİL BALIĞI

Tavada Dil Balığı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

12 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavada Dil Balığı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 g dil balığı
  • 1 domates
  • 2 sivri biber
  • 100 g mantar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Tavada Dil Balığı Nasıl Yapılır?

  • Temizleyip yıkadığınız dil balığını kemiğinden ayırarak fileto kısmını iri küp şeklinde doğrayarak kenara alın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada Ayçiçek yağını kızdırın.
  • Balık etlerini önce una bulayın ve kızartarak tabağa alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin.
  • İri doğradığınız mantar ve parmak kalınlığında doğradığınız biberleri ekleyerek soteleyin.
  • Üzerine iri doğranmış domatesi ekleyerek sotelemeye devam edin. Baharatları ilave edip 1 dakika daha soteleyerek ocaktan alın. ,
  • Balık kemiğini servis edeceğiniz tabağa kızarttığınız balığı ve sotelediğiniz sebzeleri yayın. Ilık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!