ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER KOENİGSBERGER KÖFTESİ

Koenigsberger Köftesi

Koenigsberger Köftesi

Koenigsberger köftesi, klasik, lezzetli ve soslu Alman köftesi olarak geçer. Bu lezzetli tarifin yapımı da oldukça kolaydır. Eski ekmek, kıyma ve kaparili sos eşliğinde hazırlanır. Koenigsberger köftesi için siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Köfte yemeye doyamayanlar için sömelek köftenapolitan soslu köfte ve minik köfte tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Koenigsberger Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 dilim eski ekmek 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 adet soğan
  • 500 gr kıyma 
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 1 litre su (sebze ya da et suyu da olabilir)
  • 4 adet tane karabiber
  • Defne yaprağı 

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 20 adet kapari
  • 4 yemek kaşığı ekşi krema
  • 1 çay kaşığı şeker

Koenigsberger Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Eski ekmekleri suya batırın ve ardından iyice sıkarak küçük parçalara ayırın. 
  • Tereyağını tavada eritin ve içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyerek renk alana kadar pişirin. 
  • Karıştırma kabına pişen soğan, ekmek ve kıymayı alarak karıştırın. Yumurta sarısı, tuz ve karabiberi ilave ederek köfte haline getirin. 
  • Tencerede suyu, tane karabiberi, defne yaprağını ve gelişi güzel doğranmış soğanı kaynatın. Köfteleri içerisine ekleyerek pişirin. 
  • Sos için tavada tereyağını eritin, un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. 
  • Yavaş yavaş köfteyi pişirdiğiniz sudan tavaya ekleyin ve bir yandan çırpın. Toplam yaklaşık 2 su bardağı kadar et suyu eklemelisiniz. 
  • Kalan bütün malzemeleri ilave edin. 
  • Köfteleri sosla buluşturun ve servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!