Donauwelle

Vişneli, çikolatalı, kremalı ve kekli Alman tatlısı lezzeti ile hayran bırakıyor. Vişnenin verdiği ekşilik ve krema ve kekin yumuşaklığıyla lezzetli donauwelle için malzeme listesi aşağıda. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Alternatif lezzetler için fraiser, çikolatalı kremalı pasta ve kremalı kedidilli pasta tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
9 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Donauwelle Tarifi İçin malzemeler
- 280 gr un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 220 gr margarin
- 2 yemek kaşığı margarin
- 250 gr şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- 5 adet yumurta, ayrılmış
- 2 çay kaşığı kakao
- 400 gr vişne
Kreması için:
- 220 gr margarin
- 2 yemek kaşığı margarin
- 190 gr pudra şekeri
- 2 adet yumurta sarısı
Üzeri İçin:
- 200 gr bitter çikolata
- 250 gr krema
Donauwelle Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 derecede ısıtın ve pişireceğiniz kaba yağlı kağıt serin.
- 220 gr + 2 yemek kaşığı margarini bir kapta mikser yardımı ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Şeker, vanilya ve 5 yumurta sarısı ile birlikte çırpmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Yağlı karışım ile birleştirin.
- Yumurta aklarını bir kabın içerisine alın, mikser yardımı ile yumurta beyazları beyaz köpük haline dönüşene kadar çırpın.
- Bir spatula yardımıyla hamurdan kaşık kaşık alarak yavaşça diğer karışım ile yumurta aklarını birleştirin.
- Hamurun yarısını hazırladığınız fırın tepsisine dökün kalan kısmın içerisine kakao ekleyerek karıştırın. Kakaolu hamuru da üzerine ekleyin.
- Vişneleri en üste dizin.
- Yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Ardından soğumaya bırakın.
- Kreması için 220 gr + 2 yemek kaşığı margarin, şeker ve yumurta sarısını çırpın. Krema kıvamına geldiğinde soğuk kekin üzerine yayın.
- Kremayı kısık ateşte kaynatın, altını kapatın.
- Çikolatayı ince ince doğrayın, krema içersine sererek erimesini bekleyin.
- Ilıdıktan sonra kek üzerine dökün ve tamamı soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR