ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ NAPOLİTAN SOSLU KÖFTE

Napolitan Soslu Köfte

Napolitan soslu köfte

İtalyan mutfağından dünyaya yayılan napolitan sosu, domates bazlı sosların geneline verilen isimdir. Napolitan sos yapımında soğan, domates, havuç, sarımsak ve fesleğen kullanılır. Malzemeler hazırsa, Deniz Orhun’dan Napolitan soslu harika bir köfte tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Napolitan Soslu Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 125 g kıyma
  • 120 g ekmek kurusu
  • 3 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1 avuç maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 avuç kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı fındık yağı
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber

Sos için

  • 1 adet kuru soğan (Küçük doğranmış)
  • 1 adet havuç (Rendelenmiş)
  • 1 adet kereviz sapı (Küçük doğranmış)
  • 175 g domates (Küçük doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (Küçük doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen (Küçük doğranmış)
  • Tuz
  • Karabiber

Napolitan Soslu Köfte Nasıl Yapılır?

  • Köfte için tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın ve yoğurun. Minik top köfteler yaptıktan sonra unlayın ve az yağlı tavada hafif pişirdikten sonra bir tepsiye alarak önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında son pişirmeyi yapın.
  • Sos için soğanı küçük bir tavaya alarak yarım çay bardağı su ilave edin ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  • Tüm malzemeyi yukarıda verilen sıraya göre tek tek ekleyerek soteleyin. Daha sonra 3/4 su bardağı sıcak su ekleyin ve el robotundan pürüzsüz bir hale gelecek şekilde geçirdikten sonra bir taşım kaynatın.
  • Fırından çıkardığınız köfteleri kaynamakta olan sosun içerisine atın ve tatların birbirine karışmasını sağladıktan sonra sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!