ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ SÖMELEK KÖFTE

Sömelek Köfte

Sömelek Köfte

Kahramanmaraş'ın yöresel güzelliklerinden biri olan sömelek köfte, irmik, ince bulgur ve kıymanın birleşiminden oluşur. Soğan, sarımsak ve baharatlarla zenginleştirilen bu köfte, sulu bir şekilde sunulur. Hazırlanan köfteler, isteğe göre yoğurt ve naneli sos eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, Maraş usulü sömelek köfte tarifine geçebiliriz.

Daha fazlası için yöresel köfte tariflerine göz atın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sömelek Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 1,5 çay bardağı ince bulgur
  • ½ çay bardağı irmik 
  • 125 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • ½ su bardağı haşlanmış nohut
  • 500 ml et suyu 
  • 250 ml su 
  • 2 adet soğan 
  • 1 tatlı kaşığı salça (soğan için)
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Nane 
  • Kimyon 

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane, pul biber

Sömelek Köfte Nasıl Yapılır?

  • İnce bulgur ve irmik bir kaba alınarak sıcak su ile ıslatılır. Yumuşayana kadar bekletilir.
  • Yumuşayan irmik ve bulgur yoğurulur. 
  • Kıyma, tuz, kimyon, karabiber, domates ve biber salçası eklenerek homojen bir kıvam alana kadar yoğurulur. 
  • Parmak şeklinde parçalar alınarak şekil verilir.
  • Bir tencerede soğan ve salça kavrulur. 
  • Üzerine et suyu, su ve köfteler eklenir. 
  • Piştikten sonra sarımsak, haşlanmış nohut eklenerek kaynatılır. 
  • Tereyağında nane ve pul biber kızdırılarak üzerine dökülür, servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!