ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER BERLİNER

Berliner

Berliner

Berliner, mayalı hamurdan yapılan bir tatlı türüdür. Almanya'dan yayılan bu lezzetli kızarmış hamurun içerisine krema, reçel, çikolata gibi soslar sıkılarak tüketilir. Lezzetli berliner için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları ve yapım aşamaları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için reçelli berliner, kremalı donut ve elmalı cider donut tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Berliner Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr un 
  • 25 gr yaş maya 
  • 130 gr ılık süt
  • 50 gr şeker
  • 1 yumurta 
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 50 gr tereyağı, eritilmiş
  • 5 gr vanilya
  • Sıvıyağ, kızartmak için

Berliner Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt içerisine maya ve şeker alınarak aktifleşmesi için bekletilir. 
  • Un, şeker, vanilya kapta harmanlanır. 
  • Yumurta ayrı bir kapta çırpılır.
  • Bütün karışımlar bir araya getirilerek yoğurulur. Hamur kıvamını aldığında mayalandırmaya bırakılır. 
  • Ardından açılarak yuvarlak parçalar kesilir. Üzerine nemli bir bez serilir ve dinlendirilir.
  • Tavaya sıvıyağ koyulur ve ısındığında hamurlar atılarak arkalı önlü pişirilir. 
  • İçerisine istediğiniz dolguyu sıkabilirsiniz. 
  • Pudra şekeri serpilerek servis edilir. 

Püf nokta:

  • Kızartma esnasında kapağını kapatarak kızartırsanız berlinerlerin rengi daha iyi olacaktır. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!