ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ MİNİK KÖFTELER

Minik Köfteler

Minik köfteler

Zeynep Dinç’ten mini mini köftelerin iki farklı sunumu ile karşınızdayız. Az yağlı dana kıyması ile hazırlanan köfteleri, misket şeklinde yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri sıcak veya soğuk olarak 2 farklı şekilde sunabilirsiniz.

Okurlarımız tarafından çok sevilen mirik köfte ve kasap köfte tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Minik Köfteler Tarifi İçin malzemeler

Köfte için (30–32 adet)

  • 500 g az yağlı dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet orta boy soğan (Rendelenmiş)
  • 3 dilim ekmek içi (Ufalanmış ve ıslatılmış)
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam kuru kekik

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

SOĞUK SUNUM İÇİN

  • 1 büyük boy beef domates (Halka dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı barbekü sos
  • 1 yemek kaşığı bal

Servis için

  • 2 yemek kaşığı natural sızma zeytinyağı
  • Karışık baharatlar (Susam, çörekotu, kuru nane, pul biber)
  • Taze fesleğen

SICAK SUNUM İÇİN

  • 10 adet cherry domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (Su ile inceltilmiş)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu (İsteğe göre)
  • 1 yemek kaşığı barbekü sos (İsteğe göre)
  • 1 yemek kaşığı bal (İsteğe göre)

Servis için

  • Susam
  • Yeşil çizik zeytin
  • Top peynir dilimleri
  • Kıyılmış maydanoz

Minik Köfteler Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta tüm malzemeyi yoğurun. Gerekirse kıvama göre 1–2 yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz. Harcı 1 saat buzdolabında dinlendirin. 
  • Dinlendirdiğiniz harçtan minik köfte topları hazırlayın ve kızgın yağda kızartın. (İsterseniz elinizde şekil verebilir, isterseniz rulo yapıp tezgahta kesebilirsiniz)
  • Soğuk sunum için; Kızarmış köfteleri barbekü sos ve bal ile harmanlayıp domates dilimleri ile servis tabağına alın. Baharatlar ile sızma zeytinyağını karıştırarak sosu üzerlerinde gezdirin. Taze fesleğen ile süsleyerek servis edin.
  • Sıcak sunum için; Domatesleri zeytinyağı ve tuz ile tavada kısık ateşte soteleyin. Salça ve sarımsak tozunu ekleyip sosunuzu hazırlayın. İçine köfteleri atıp 5 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Barbekü sos ve bal ile köfteleri harmanlayıp servis tabağına alın. Susam, maydanoz, zeytin ve peynir dilimleri ile sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!