ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ KAYMAK TADINDA DONDURMA

Kaymak Tadında Dondurma

Kaymak tadında dondurma

Ev yapımı pratik ve lezzetli dondurma tarifi ile sevdiklerinizi şımartın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

5 dakika

Kaymak Tadında Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g sade krem şanti (2 paket)
  • 2 bardak soğuk süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 bardak toz şeker (İsteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin

Servis için:

  • Karadut
  • Ceviz (Kavrulmuş)
  • Misket limon (Dilimlenmiş)

Kaymak Tadında Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Krem şantiyi soğuk sütle iyice çırpıp buzdolabına kaldırın. 15 dakika sonra buzdolabından çıkarın ve tekrar çırptıktan sonra tekrar buzdolabına alın. Bu işlemi 2 kez tekrarlayın.
  • Yumurta, şeker ve vanilyayı kar gibi olana kadar iyice çırpın.
  • İki karışımı birbirine karıştırarak tekrar çırpın. Dondurucuya uygun bir kaba koyup üzerini düzleyin ve 2 - 3 saat süreyle dondurucuda bekletin.
  • Taze meyveler, taze yeşillikler ve kavrulmuş çerezlerle servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!