Çilek Soslu Dondurma

Çilek Soslu Dondurma
09 Eylül 2020

Sevgili Bergüzar Erden'den @berguzar.erden çocukların en çok sevdiği çilekli dondurma tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Çilek reçeli ve çilekli tart gibi birçok tarifte kendine yer bulan çilek, antioksidan özelliği ile vücudu temizleyen bir meyvedir. Bununla birlikte cilt ve diş sağlığını korumasıyla da bilinir. Hem lezzeti, hem de faydaları ile çok sevilen çileği bu kez dondurma yapımında kullandık. Çilek soslu dondurma nasıl yapılır diye merak edenler için, ev yapımı çilek soslu dondurma tarifine geçebiliriz.

En sevilen dondurma çeşitlerinden biri olan nefis kakaolu dondurma tarifine de mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilek Soslu Dondurma için

Malzemeler

  • 1 l tam yağlı süt
  • 150 g şeker
  • 5 g sahlep
  • 1 fiske deniz tuzu
  • 300 g taze krema 

Çilekli sos için:

  • 500 g taze çilek
  • 50 g şeker
  • 1/2 limonun suyu 
Çilek Soslu Dondurma

Nasıl Yapılır

  1. Çilek, şeker ve limon suyunu küçük bir tencereye alıp kısık ateşte 30 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince 8 saat süreyle buzdolabında soğutun.
  2. Geniş bir tencereye süt, şeker, tuz, sahlep ve kremayı koyarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika süreyle karıştırın. (Sahlebin kalitesine göre bu süre daha kısa sürebilir.) 
  3. Tencereyi soğuk su dolu bir kap içine indirin ve karıştırarak soğutun.
  4. ve kapaklı bir kaba alarak en az 8 saat süreyle buzdolabında soğutun.
  5. Dolapta iyice soğumuş dondurmayı varsa dondurma makinasına boşaltın ve yaklaşık 30-40 dakika süreyle çalıştırın.
  6. Makineyi durdurmadan önce çilekli sosu ilave ederek 2-3 dakika daha çalıştırın. Bu süre sonunda dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 5 saat süreyle buzlukta bekletin.
  7. Dondurma makineniz yoksa hazırladığımız dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 8 saat süreyle buzlukta bekletin.
  8. Ancak her saat başı buzluktan alarak mikserle karıştırın ve bu işlemi dondurma sertleşinceye kadar 3-5 kez tekrarlayın.
  9. Servis yapmadan 5 dakika önce dondurmayı buzlaktan çıkarmanızı öneririz.

Daha şık bir sunum için tek kişilik kalıplar kullanabilirsiniz. Bunun için dondurmayı kalıba alırken önce dondurma üstüne de çilekli sos ilave edebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo