ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ AKDENİZ TARZI ÇİPURA

Akdeniz Tarzı Çipura

Akdeniz tarzı çipura

Ege ve Akdeniz’in en değerli deniz ürünlerinden çipura ile balık severlere muhteşem bir lezzet.

Çipura füme ve çipura ızgara tariflerine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Akdeniz Tarzı Çipura Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet (600 g) çipura
  • 15 – 16 adet küçük sarı domates
  • 5 – 6 adet cherry domates
  • 5 – 6 adet siyah zeytin
  • 1 adet limon (Dilimlenmiş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Taze yeşillikler (İsteğe bağlı)

Akdeniz Tarzı Çipura Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş çipurayı un ve tuz karışımına bulayın. Isıtılmış tavaya zeytinyağı koyun. Çipuranın her iki tarafını da 3’er dakika kadar orta ateşte kızartın.
  • Domatesleri tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı ile harmanlayın. Kızarmış çipurayı domates ve zeytinlerle birlikte bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15 - 20 dakika kadar pişirin.
  • Limon dilimleri, taze yeşillikler ve taze çekilmiş karabiber ile sıcak servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!