Fransız mutfağının zarif ve hafif lezzeti olan madlen kek (madeleines) tarifi, ince kabarık dokusu ve hafif limon aromasıyla çay saatlerinin vazgeçilmezi haline geliyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu küçük kekler, tereyağının zenginliği ve yumurtanın hafifliğiyle buluşarak, hem gözlere hem damaklara hitap ediyor. Püf noktalarına dikkat ederek hazırladığınızda, klasik Fransız usulü gerçek madeleine lezzetini yakalamanız mümkün. Pratik hazırlanışı ve enfes aromasıyla madlen kek (madeleines) tarifi, hem özel davetlerinizde hem de günlük atıştırmalıklarınızda sofralarınızı şenlendirecek. Peki; madlen kek (madeleines) nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Haşhaşlı Rulo Pasta tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon madlen kek (madeleines) kaç kaloridir?
Bir porsiyon madlen kek (madeleines) 160 kaloridir.
Üzeri için:
Beyaz un yerine:
Tereyağı yerine:
Beyaz toz şeker yerine:
Yumurta yerine (vegan veya alerji için):
Vanilin yerine:
Teşekkür ederiz.