ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER TAVUK KANAT TARİFLERİ: 8 FARKLI TAVUK KANAT YEMEĞİ

TAVUK KANAT TARİFLERİ: 8 FARKLI TAVUK KANAT YEMEĞİ

Tavuk kanat nasıl yapılır? Tavuk kanadı nasıl terbiye edilir? İşte, tadı damağınıza kalacak birbirinden lezzetli ve pratik 8 tavuk kanat tarifi:
Tavuk Kanat Tarifleri: 8 Farklı Tavuk Kanat Yemeği

Tavuk etinin en sevilen bölümlerinden biri olan tavuk kanat, genellikle ızgara olarak pişirilir. Mangal severlerin bol sosla harmanlayıp ızgarada pişirdiği bu lezzet, aslında farklı tariflerde de kullanılır. Fırında pişirildiğinde mis gibi kokusu tüm mutfağı saran kanatları, farklı şekillerde yemek isteyenler için en lezzetli tariflerimizi derledik. İşte, tadına doyamayacağınız, mutfağınızın vazgeçilmezi olacak 8 farklı tavuk kanat tarifi:



Tavuk kanat ile nefis bir sulu yemek yapmaya ne dersiniz? Domates sosu, biber ve arpacık soğan ile hazırlanan tavuk kanat yemeğini, fesleğen ile zenginleştirebilirsiniz.



Acı severleri böyle alalım. Acı sos, soya sosu ve baharatlarla marine edilen tavuk kanatlar, fırında kızartıldıktan sonra sofradaki yerini alır. Acılı tavuk kanatlarını soğan halkasıyla birlikte sunabilirsiniz.



Hem tavuk kanat, hem de tavuk bagetlerin kullanıldığı nefis bir tarifimiz var. Soya sosu, bal, zencefil ve sarımsak ile harmanlanan kanatları, fırında 30-35 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.



Tavuk kanat, soğan, domates ve biber ile hazırlana güveç yemeği, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İsteğe göre büyük güveç yerine, küçük güveç kaplarını da kullanabilirsiniz.



Sarımsak tozu, köri, kimyon ve toz biber ile marine edilen tavuk kanatları, kızgın yağda kızartarak nefis bir yemek hazırlayabilirsiniz. Ortalama 30 dakikada sofralardaki yerini alan baharatlı tavuk kanatlarını ballı hardallı sos eşliğinde sunabilirsiniz.



Tavuk kanatları ızgarada pişirmek isteyenler için, salça, biber ve kekikten oluşan sosumuzu sizlere sunuyoruz. 30 dakikada hazırlanan soslu kanat ızgaraları, közlenmiş sebzelerle birlikte servis edebilirsiniz.