ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ ACILI TAVUK KANATLARI

ACILI TAVUK KANATLARI

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acılı tavuk kanatları tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 16 tavuk kanadı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı acı sos
  • 2 arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Susam
Acılı tavuk kanatları hazırlanışı

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Geniş bir kasede acı sos, zeytinyağı, soya sosu, tuz, kırmızı biberi, tuz, karabiber, kimyonu karıştırın. Sarımsak ve soğanları çok küçük doğrayıp sosa ekleyin. Tavuk kanatlarını sosun içine karıştırıp üzerini örtün ve en az 3 saat buzdolabında bekletin.

Kanatları sostan çıkartıp ızgaraya dizin ve iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartmadan 5 dakika önce üzerine susam serpiştirin. Kızarmış patates, soğan halkası ve acı sos ile birlikte sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:46:08

Şahane bir yemek... Bunu dün akşam yaptırtmıştım. Çok teşekkürler tarif için.

Misafir12.10.2016 17:33:34

gece gece ağzım sulandı

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!