ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ ACILI TAVUK KANATLARI

Acılı Tavuk Kanatları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acılı Tavuk Kanatları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 16 tavuk kanadı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı acı sos
  • 2 arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Susam

Acılı Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasede acı sos, zeytinyağı, soya sosu, tuz, kırmızı biberi, tuz, karabiber, kimyonu karıştırın.
  • Sarımsak ve soğanları çok küçük doğrayıp sosa ekleyin. Tavuk kanatlarını sosun içine karıştırıp üzerini örtün ve en az 3 saat buzdolabında bekletin.
  • Kanatları sostan çıkartıp ızgaraya dizin ve iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkartmadan 5 dakika önce üzerine susam serpiştirin. Kızarmış patates, soğan halkası ve acı sos ile birlikte sıcak servis yapın.

Dilerseniz, domates soslu tavuk kanatları tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.