ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER TAVUK BAGET TARİFLERİ: MİDENİZİ BAYRAM ETTİRECEK 9 NEFİS TAVUK BAGET TARİFİ

TAVUK BAGET TARİFLERİ: MİDENİZİ BAYRAM ETTİRECEK 9 NEFİS TAVUK BAGET TARİFİ

Soslu tavuk baget nasıl yapılır? Tavuk baget hangi tariflerde kullanılır? İşte, özel soslarla marine edilen, fırında ve tencerede pişirilen birbirinden lezzetli 9 farklı tavuk baget tarifi:
Tavuk Baget Tarifleri: Midenizi Bayram Ettirecek 9 Nefis Tavuk Baget Tarifi

Tavuk baget, piliç but ve paça arasındaki bölümdür. Tavuk buttan farklı olarak, baget kalça etini kapsamaz. Genellikle farklı soslarla marine edilen tavuk bagetler, yılbaşı, davet gibi kalabalık sofralarda kendine yer bulur. Ekonomik olduğu için, kırmızı ete göre daha fazla tercih edilmektedir. İsteğe göre fırında ve tencerede pişirilen tavuk baget, tavuk yemekleri denildiğinde ilk akla gelen ve en çok kullanılan bölümlerden biridir. Peki, tavuk baget hangi yemeklerde kullanılır? İşte, sofralarınızı şölene çevirecek 9 farklı tavuk baget tarifi:



Fas mutfağıyla özdeşleşen tajin, zencefil, baget, kuru kayısı ve birbirinden farklı baharatlarla hazırlanır. Yemeğe ismini veren tajin, tavuk bagetin pişirildiği toprak kaplara verilen isimdir.



Kalabalık sofralarda mutlaka kendine yer bulan tavuk baget, sarımsak, bebek patates ve biberiye ile hazırlanır. Yemeğe ekşi bir aroma katmak için, nar taneleri ile birlikte sunulur.



Hem görünümü, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan kafes bagetler, milföy hamuru ile kaplanır. Üzeri susam ve biberiye ile zenginleştirilen milföy bagetler fırında pişirilir. Daha sonra domates ve bezelye ile birlikte sunulur.



Sumak, kakule, zerdeçal, toz biber ve sarımsak tozu ile marine edilen tavuk bagetler, fırında kızarana kadar pişirilir. Pişen bagetler, cacık ve domates salatası eşliğinde servis edilir.



Okurumuzdan gelen fırında tavuk baget tarifi, 3 ana malzemeden oluşur. Yapımında bol bol baharat kullanılan bu yemek, özellikle pilav ve patatesin en lezzetli eşlikçisidir.



Baget, havuç, patates ve kestane ile hazırlanan bu yemek, hafifliği ile çok sevilir. Aroma katmak için biberiye ve defne yaprağı kullanılır.