ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ BAHARATLI TAVUK KANATLARI

Baharatlı tavuk kanatları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı tavuk kanatları tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 10 tavuk kanat eti
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Bir tutam köri
  • 3 yumurta beyazı

Ballı tane hardallı sos için

  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı taneli hardal
  • 1 yemek kaşığı bal

Baharatlı tavuk kanatları Nasıl Yapılır

Tavuk kanat etlerinin üzerine kemiğe kadar 2-3 çizik atın. Un, sarımsak tozu, tuz ve baharatları yayvan bir kapta karıştırın. Yumurta beyazlarını bir kasede köpük köpük olana kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Tavuk kanatlarını önce unlu baharatlı karışıma sonra yumurta beyazlarına bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Kızarmış tavuk kanatlarını yanında sosla beraber servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.