ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ SOSLU KANAT IZGARA

Soslu Kanat Izgara

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu Kanat Izgara Tarifi İçin malzemeler

1 kg tavuk kanat 

 Sos için:

  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım limonun suyu
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Soslu Kanat Izgara Nasıl Yapılır?

  • Sosu hazırlamak için soğanı soyup piyazlık doğrayın. Büyük bir kabın içine tavuk kanatları alıp üzerine soğan, salça, sıvıyağ, limon suyu ve baharatı ilave edin.
  • Elinizle ovarak etleri karışıma bulayın. En az 2 saat bekletin. 
  • Mangalı yakın. Tavuk kanatları karışımın içinden alıp ızgaraya dizin. Küllenmiş mangal ateşi üzerine yerleştirip her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin.

    Afiyet olsun.

    Demir ve protein bakımından zengin olan domates soslu tavuk kanat tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:58:24

bende eğer mangaldaysa kanat 4 diş fırında veya kızartmaysa 2 diş sarımsak 5 çay kasıgı kekik 1 cay kasıgı köri 1 cay kasıgı kimyon 2 cay kasıgı pul biber 2 cay kasıgı karabiber 2,5 yemek kasıgı salca 1,5 yemek kasıgı yogurt veya süt olabilir birazda yağ afiyet olsun ..

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.