Soslu Kanat Izgara

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Soslu Kanat Izgara Tarifi İçin malzemeler
1 kg tavuk kanat
Sos için:
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Yarım limonun suyu
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Soslu Kanat Izgara Nasıl Yapılır?
- Sosu hazırlamak için soğanı soyup piyazlık doğrayın. Büyük bir kabın içine tavuk kanatları alıp üzerine soğan, salça, sıvıyağ, limon suyu ve baharatı ilave edin.
- Elinizle ovarak etleri karışıma bulayın. En az 2 saat bekletin.
- Mangalı yakın. Tavuk kanatları karışımın içinden alıp ızgaraya dizin. Küllenmiş mangal ateşi üzerine yerleştirip her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Demir ve protein bakımından zengin olan domates soslu tavuk kanat tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR