ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ BAGET-KANAT GÜVEÇ

Baget-Kanat Güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baget-Kanat Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr tavuk baget
  • 500 gr tavuk kanadı
  • 250 gr arpacık soğan
  • 3~4 domates
  • 3 sivri biber
  • 2 kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Baget-Kanat Güveç Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Biberleri ince dilimleyin. Derin bir kapta baget ve kanat dışındaki tüm malzemeleri karıştırın.
  • Güvece bagetlerin ve kanatların yarısını dizin. Üzerine domatesli sos malzemesinin yarısını aktarın.
  • Kalan bagetleri, kanatları ve soslu karışımın üzerine ilave edin. Kalan sebzeli harcı ekleyip güvecin üzerini yağlı kağıt ile iyice kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45- 50 dakika pişirin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!