ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ BAGET-KANAT GÜVEÇ

Baget-kanat güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baget-kanat güveç tarifi için malzemeler

  • 500 gr tavuk baget
  • 500 gr tavuk kanadı
  • 250 gr arpacık soğan
  • 3~4 domates
  • 3 sivri biber
  • 2 kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Baget-kanat güveç Nasıl Yapılır

Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Biberleri ince dilimleyin. Derin bir kapta baget ve kanat dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Güvece bagetlerin ve kanatların yarısını dizin. Üzerine domatesli sos malzemesinin yarısını aktarın. Kalan bagetleri, kanatları ve soslu karışımın üzerine ilave edin. Kalan sebzeli harcı ekleyip güvecin üzerini yağlı kağıt ile iyice kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45- 50 dakika pişirin. Servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.