ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ YOĞURT SOS MARİNELİ TAVUK BAGET

Yoğurt Sos Marineli Tavuk Baget

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yoğurt Sos Marineli Tavuk Baget Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kg tavuk baget
  • Yarım kg tavuk kanat

Marine için

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • Tuz
  • Karabiber

Yoğurt Sos Marineli Tavuk Baget Nasıl Yapılır?

Sos için gerekli malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın. Tavuk etlerini ekleyip her taraflarını sosa bulayın. Üzerini streç film ile kapatın veya tüm malzemeleri buzdolabı poşetinde birleştirip ağzını sıkıca kapatın. Buzdolabında en az 6 saat veya 1 gece bekletin. Izgara veya tavayı ısıtın ve hafifçe zeytinyağı ile yağlayın. Tavuk etlerinin üzerindeki fazla sosu aldıktan sonra ısınmış ızgaraya veya tavaya alıp pişirin. Sıcak servis yapın.

 Dilerseniz, yoğun aromasıyla her zevke hitap eden nar ekşili tavuk baget tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!