ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ ÇİLEKLİ HAMSİLİ SUŞİ

Çilekli Hamsili Suşi

Çilekli hamsili suşi

Sevgili Arzu Yurtseven’den mutlaka denemeniz gereken olağanüstü bir lezzet çilekli hamsili suşi tarifi.. 

Alternatif olarak çin pilavı ve karidesli noodle tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

3 saat

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Hamsili Suşi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 avuç suşi pilavı
  • 1/2 yaprak nori 
  • 5-6 adet hamsi (Füme veya marine edilmiş) 
  • 2-3 adet çilek (4’e bölünmüş)
  • 1 adet salatalık (Jülyen doğranmış)
  • Birkaç yaprak maydanoz (İnce kıyılmış)

Çilekli Hamsili Suşi Nasıl Yapılır?

  • Hamsiyi marine etmek için baş ve kılçıklarını ayıkladıktan sonra her iki tarafını da tuzlayarak 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Tuzdan arındırmak için akan suda yıkayın ve hamsileri en az 3 saat süreyle pirinç sirkesinde bekletin.
  • Pilav yapışkan olduğu için elinizi daima ıslatmalısınız. Bu yüzden yanınızda bir kap içme suyu bulundurun.
  • Noriyi bambunun üzerine koyun. Elinizi ıslatarak bir avuç pilav alın ve norinin üstüne ince bir şekilde yayın. 
  • Norinin arkasını çevirin ve sırasıyla hamsiyi, bir ya da iki parça salatalığı, dörde böldüğünüz 2 adet çileği dizin. Bambu yardımıyla noriyi yuvarlayın.
  • Sardığınız roll’u bir kaba yaydığınız maydanoza bulayın ve roll’un üzerine boydan kesilmiş ince dilim çilekleri yerleştirdikten sonra streç filmle sarın.
  • Bambu ile roll’u tekrar sıkıştırın ve streç filmi çıkarmadan keskin bir bıçakla dilimleyin.
  • Streç filmi çıkararak tabağa alın ve servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!