ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ HAMSİ KOLİ

Hamsi Koli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hamsi Koli Tarifi İçin malzemeler

  • 40~50 adet hamsi
  • 8 pazı yaprağı
  • 4 dal taze soğan
  • 4 çarliston biber
  • 8 yaprak taze nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

Hamsi Koli Nasıl Yapılır?

Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Tuzlayın ve en az 20 dakika bekletin. Pazı yapraklarının saplarını kesin ve kalın orta damarlarını çıkarın. Yaprakları yıkayın, kıyın ve çukur bir kaseye alın. Taze soğan ve çarliston biberi temizleyip yıkayın. Kıyın ve pazıya ilave edin. Taze naneyi de kıyıp ekleyin. Mısır ununu yeşilliklere katın ve karıştırın. Hamsi, tuz ve karabiberi ekleyin. Karışıma azar azar su katarak boza kıvamı bir karışım elde edin. Karışımı fırın kabına alıp 200 derece fırında pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:08

bu ne ki ya

Misafir 12 Ekim 2016, 17:08

süper görünüyo canım çekti yaaa


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!