Hamsi Koli

Hamsi Koli
14 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hamsi Koli için

Malzemeler

  • 40~50 adet hamsi
  • 8 pazı yaprağı
  • 4 dal taze soğan
  • 4 çarliston biber
  • 8 yaprak taze nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
Hamsi Koli

Nasıl Yapılır

  1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Tuzlayın ve en az 20 dakika bekletin.
  2. Pazı yapraklarının saplarını kesin ve kalın orta damarlarını çıkarın. Yaprakları yıkayın, kıyın ve çukur bir kaseye alın.
  3. Taze soğan ve çarliston biberi temizleyip yıkayın. Kıyın ve pazıya ilave edin. Taze naneyi de kıyıp ekleyin.
  4. Mısır ununu yeşilliklere katın ve karıştırın. Hamsi, tuz ve karabiberi ekleyin.
  5. Karışıma azar azar su katarak boza kıvamı bir karışım elde edin. Karışımı fırın kabına alıp 200 derece fırında pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo