ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ HAMSİ KUŞU

Hamsi kuşu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsi kuşu tarifi için malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 1 demet taze soğan
  • 1 kase mısır unu
  • 2 soğan
  • 3 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Kuru nane
  • Tuz
  • kara biber
  • 1 dolmalık kırmızı biber

Hamsi kuşu Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip...

Hamsileri temizleyip fileto haline getirin. Biberin çekirdeklerini temizleyip çok ince zar şeklinde kesin. Yumurtaları ayrı bir kasede iyice çırpın.

İç malzeme için,taze soğanı ve maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup kıyın. Kıyılmış soğanlar,2 tatlı kaşığı mısır unu,maydanoz,tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın.

Fileto haline getirdiğiniz hamsilerden iki tanesini tezgahın üzerine alın. Hazırladığınız iç malzemeyi üzerine yayıp üzerini tamamen kapatacak şekilde iki hamsiyi yapıştırın. Avucunuzun içinde sıkarak köfte şeklini verin. Malzeme bitene kadar aynı aynı işlemi tekrarlayın.

Hazırladığınız hamsi yumrularını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayın. Kızgın yağda ya da fırının ızgara bölümünde kızartın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:57:52

karadenizli olarak tarifinizi denedim ve beğendim.yanlız iç malzemenin içinede 1 yumurta kırılırsa ve onunla iç malzeme harmanlanıp hamsilerin içine koyulursa hem malzeme dağılmıyor,hemde daha lezzetli oluyor. afiyetler olsun

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.