ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HAMSİ KIZARTMA

Hamsi Kızartma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hamsi Kızartma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr hamsi
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Mevsim yeşillikleri

Kızartmak için

  • 1 yumurta
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • Ayçiçeği yağı

Hamsi Kızartma Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alıp suyunu süzdürün. Maydanoz ve soğanları ince kıyıp tuz ve karabiberle ovun.
  • İki hamsi arasına maydanozlu harçtan yerleştirip önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayın.
  • Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın ve hamsileri kızartın. Mevsim yeşillikleriyle servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!