Hamsi Kızartma

Hamsi Kızartma
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hamsi Kızartma için

Malzemeler

  • 400 gr hamsi
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Mevsim yeşillikleri

Kızartmak için

  • 1 yumurta
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • Ayçiçeği yağı
Hamsi Kızartma

Nasıl Yapılır

  1. Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alıp suyunu süzdürün. Maydanoz ve soğanları ince kıyıp tuz ve karabiberle ovun.
  2. İki hamsi arasına maydanozlu harçtan yerleştirip önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayın.
  3. Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın ve hamsileri kızartın. Mevsim yeşillikleriyle servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo