ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HAMSİ KIZARTMA

Hamsi Kızartma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsi Kızartma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr hamsi
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Mevsim yeşillikleri

Kızartmak için

  • 1 yumurta
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • Ayçiçeği yağı

Hamsi Kızartma Nasıl Yapılır?

Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alıp suyunu süzdürün. Maydanoz ve soğanları ince kıyıp tuz ve karabiberle ovun.

İki hamsi arasına maydanozlu harçtan yerleştirip önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayın. Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın ve hamsileri kızartın. Mevsim yeşillikleriyle servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!