ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Yalancı Tavuk Göğsü

İlk kez Romalılar tarafından hazırlanan bu tatlı, Türk mutfağına özgü bir lezzet haline gelmiştir. İsteğe göre tatlının içerisinde tavuk eti kullanılabilir. Ana malzemeleri un, şeker ve süttür. Kalsiyum değeri yüksek olduğu için, kemik gelişimini desteklemesiyle bilinir. Özellikle gelişim çağındaki çocukların ayda bir kez tüketmesi önerilir. Farklı şekillerde sunulan tavuk göğsü, kemik erimesi riskini düşürür. Malzemeleriniz hazırsa, yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır birlikte görelim.

Siz de çay saatlerinde ve akşam yemeklerinden sonra sunabileceğiniz sütlü tatlılar arıyorsanız, en sevilen çeşitlerden biri olan kadayıflı muhallebi tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 150 gr çilek
  • File Antep fıstığı

Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve unu tencereye alıp iyice karıştırın. Sütü yavaşça ekleyip karıştırmaya devam ederek pişirin.
  • Koyulaşıp kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edin ve karıştırıp tencereyi ocaktan alın.
  • Tatlıyı bir kaseye alıp mikserle yarım saat çırpın. İçi suyla ıslatılmış kare veya dikdörtgen bir cam kaba boşaltıp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin.
  • Çilekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Blender’le ezerek püre haline getirin. Tatlının üzerine çilek püresini yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  • Üzerini file Antep fıstığı veya ufalanmış fındık ile süsleyin.
  • Dilerseniz çilek püresi yerine, ev yapımı çikolata sosu ile daha farklı bir tat elde edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yalancı Tavuk Göğsünün Püf Noktaları Nelerdir?

  • Malzemelerin iyice harmanlanması için karıştırma işlemi sürekli bir şekilde yapılmalıdır.
  • Topaklanmalar meydana gelirse bir kez mikserden geçirebilirsiniz.
  • Tatlının iç kısmını, meyve parçaları ve eritilmiş soslar ile süsleyebilirsiniz. Bu sayede daha aromatik bir tat elde edilir.
  • Tatlının servis kabına yapışmaması için, tabanını az miktarda ıslatın ve üzerine hazırladığınız harcı ilave edin.

1 Porsiyon Yalancı Tavuk Göğsü Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon tavuk göğsü, yaklaşık 75 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan bu tarifi, kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!