ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU MARMARA YEMEKLERİ KEMALPAŞA TATLISI

Kemalpaşa tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kemalpaşa tatlısı tarifi için malzemeler

Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı margarin
  • 250 gr tuzsuz taze beyaz peynir

Süslemek için

  • Hindistan cevizi

Kemalpaşa tatlısı Nasıl Yapılır

Adım Adım Kemalpaşa Tatlısı Yapımı:

Bursa'nın meşhur lezzetlerinden biri olan kemalpaşa tatlısı, hamurun şekerli suya atılmasıyla hazırlanır. Diğer adı peynir tatlısı olan bu besin, ramazan ayında daha fazla tüketilir. Genellikle yuvarlak şekliyle bilinen tatlıya, göçmen mutfaklarında da yer verilir. Şerbetin tadını dengelemek için, eritilmiş peynir kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır birlikte görelim:

  • Şerbeti hazırlamak için; su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Tuzsuz taze beyaz peyniri rendeleyin. 2 kaşık unu daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalan unu elekten geçirerek geniş bir tepsiye alın.
  • Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta ve karbonat ekleyin. Oda ısısında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4 dakika yoğurun.
  • Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe bulayarak elinizde yuvarlayın. Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin. Pişen hamurları ılık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kevgirle alıp servis tabağına dizin. Üzerini ufalanmış fındık veya hindistan cevizi ile süsleyin.
  • Kemalpaşa tatlısını, kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kemalpaşa Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tatlının içerisine beyaz peynir yerine, mozarella veya süzme peynir de kullanılabilir.
  • Hamurun kıvamı yumuşak olursa, azar azar un ekleyebilirsiniz.
  • Kıvamını tutturabilmek için, hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Hamurları pişirmeye başladığınızda tencerenin kapağını açmayın. 10 dakika sonunda tatlının pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
  • Pişen tatlıları tencereden başka bir kaba dökün ve buzdolabında bekletin. Tatlıları alırken kaşık veya çatal kullanmayın. Aksi halde hamurlar dağılmaya başlayacaktır.

1 Porsiyon Kemalpaşa Tatlısı Kaç Kaloridir?

Şerbet ile tatlandırılan kemalpaşa tatlısının bir porsiyonu, 165 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, diyabet hastalarının küçük porsiyonlarla tüketmesi önerilir.

Çay saatlerinde sunulan tatlı tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, sokak lezzetleri arasında önemli bir yere sahip olan şam tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.