ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU MARMARA YEMEKLERİ SULU KÖFTE

Sulu köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sulu köfte tarifi için malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 3 kuru soğan
  • 1 çay bardağı kırık pirinç
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1kahve fincanı sirke
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • 3 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

Sulu köfte Nasıl Yapılır

Adım Adım Sulu Köfte Yapımı:

Akşam yemeklerinde sunulan sulu köfte, pratik yapımı sayesinde kısa sürede hazırlanır. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızı güzelleştirecek sulu köfte tarifine başlayabiliriz.

  • İlk olarak kıymayı derin bir kaba alın. Pirinci yıkayıp süzün. Kıymanın içerisine pirinç, tuz, kimyon ve karabiberi ilave edip yoğurun.
  • Sirkeyi düz bir tabağa dökün. Elinizi sirke ile ıslatarak köfte harcından küçük parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın.
  • Bu esnada soğanları ince ince doğrayın. Sıvı yağı tencerede ısıtıp doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Salça, karabiber, tuz ve 2 bardak sıcak suyu ilave edip karıştırarak kaynatın. Hazırladığınız köfte harcını kaynamakta olan salçalı sosta pişirin.
  • Ana yemeğinizi sade bir şekilde sunmak istemiyorsanız; başlangıç olarak mercimek çorbası köftenin yanında ise protein bakımından oldukça zengin olan patlıcanlı pilav yemeğini servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sulu Köftenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız kıymanın orta yağlı ve iyi çekilmiş olmasına özen gösterin. Dilerseniz kasapta iki kez çektirebilirsiniz.
  • Pirinci eklemeden önce mutlaka su ile ıslatın ve 30 dakika dinlendirin. Bu sayede kıyma ile daha kolay özdeşleşir. 
  • Suya eklendiğinde köftelerin dağılmaması için yaklaşık 15 dakika boyunca yoğurun.
  • Yemeğinizi lezzetlendirmek için domates ve biber salçasını birlikte kullanabilirsiniz.
  • Pişirme işleminde kullanacağınız suya ilave olarak et veya tavuk suyu da dökebilirsiniz. Böylece farklı bir lezzet ortaya çıkacaktır.
  • Köfteleri küçük parçalar haline getirin ve un üzerinde yuvarlamayın. Unla yoğrulan köfteler sosun rengini ve tadını değiştirir.

1 Porsiyon Sulu Köfte Kaç Kaloridir?

  • 100 gramı 70 kalori olan sulu köftenin, bir porsiyonu yaklaşık 350 kaloridir. İçerisine garnitür ekleyerek sebzeler eşliğinde tüketebilirsiniz. Öğle ve akşam yemekleri için hazırlanan bu tarif, diyet listelerinde de yer alır.

    Akşam yemeklerinde pratik bir şekilde hazırlanan köfte tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ince bulgurdan yapılan fellah köftesi tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.