TÜRLÜ

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Türlü tarifi için malzemeler
  • 1 orta boy patlıcan
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık biber
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 5~6 diş sarımsak
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam reyhan
Türlü hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım...

Patlıcanı alacalı soyun. 5-6 cm uzunluğunda parmak şeklinde doğrayın.Kararmamaları için tuzlu suda yarım saat bekletin. Soğanları soyup ay şeklinde kesin. Bir tatlı kaşığı tuzla ovup suyunu sıkın ve bir kenarda bekletin.

Sarımsakları ve domatesleri soyup rendeleyin. Kabak ve havucun kabuğunu soyun, biberlerin çekirdeklerini temizleyin. Sebzeleri patlıcanı doğradığınız şekilde hazırlayın.

Bütün sebzeleri tabanı geniş bir tencereye dizin. Üzerlerine ay şeklinde doğranmış soğan, rendelenmiş domates ve sarımsakları yayın. Şeker, reyhan, tuz ve karabiberi serpiştirin. Zeytinyağını sebzelerin üzerlerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp servis yapın.

Yorumlarınız

elifcik12.10.2016 16:53:49

Tam bir yaz türlüsü oldu. Yazın zeytinyağı ile kavurmadan yapılan çiğden ve kendi suyu ile pişmeye bırakılan sebzeler hem çok sağlıklı hem de çok leziz oluyor. Ben kullanılanın dışında çok az bir miktar sızma zeytinyağını da piştikten sonra soğuttuğum türlünün üzerinde gezdiriyorum ve sonuç muhteşem oluyor.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!