ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER BAHÇEYE ÇIKIYORUZ

BAHÇEYE ÇIKIYORUZ

Bahçeye çıkıyoruz
Bahçeye çıkıyoruz

Styling: Büşra Sarı
Fotoğraf: Ozan Kutsal

Hepimiz çayır çimen bulduğumuz hemen her yerde ayakkabılarımızdan kurtulup doğayla daha yakından temasa geçmek istiyoruz, değil mi? İste bu yüzden piknik yapmayı, bahçelerde mümkün olduğunca fazla vakit geçirmeyi seviyoruz. Biz de Lezzet Dergisi olarak Şerife Aksoy’un bahçesine çıktık ve 2018 trendlerini yansıtan muhteşem bir çekim gerçekleştirdik.

Yaz geldiğine göre artık bahçelere açılmanın, çimenlere yayılmanın vaktidir dedik ve kendimizi Beykoz’un tepelerinde, ormanın içinde yemyeşil çimenler ve ağaçlarla çevrili bahçede bulduk. Ağaçların altında, doğanın içinde minderlere yayılıp ruhumuzu dinlendirmenin tadına vardık. Her daim kalabalık masalar hazırlamaya alışık olan Şerife Aksoy klasikle moderni harmanlamayı seviyor. Biz ise bu kez bahçesinde rengarenk bir yaz sofrası hazırladık. Siz de doğanın canlılığına renk katın ve bahçemizden ilham alın.



Yemeğe ve sofra düzenine müptela
Şerife Aksoy aslında bir öğretmen. Ancak yemeğe olan ilgisinin sadece yemek yapmakla sınırlı olmadığını ve daha çok öğrenmek gerektiğini düşünerek, altı yıl ilkokul öğretmenliği yapıp, daha sonra İstanbul Le Cordon Bleu’de de mutfak ve pasta şefliği bölümlerini bitirmiş. Ardından öğretmenliği bırakıp şe iğe başlayan Aksoy bugün; sağlıklı beslenmeden yemek masası süslemelerine, kendi bahçesinde sebze-meyve yetiştirmekten semt pazarlarından ve civar köylerdeki yerel üreticilerden alışveriş yapmaya kadar her şeyle ilgileniyor. Sağlıklı, lezzetli ve iyi bir yemek yapmanın ise doğal, mevsimsel ve yerel malzemelerle yapılacağına inanıyor.



O bir permakültür tasarımcısı
Kendi bahçesinde ekip biçmek ve ürün yetiştirmek çok ilgisini çektiği için 2014’te Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nin Edinburg Kraliyet Botanik Bahçesi’yle birlikte düzenlediği bahçıvanlık kursunu bitirmiş ve Edinburgh Royal Botanic Garden bahçıvanlık serti kasını almış. Sürdürülebilir ve onarıcı tarıma olan merakı ve öğrenme isteği sonucunda 2017’de İstanbul Permakültür Kolekti  eğitimlerine katılmış ve Permakültür tasarımcısı olmuş. 2017 yılı başında Bein Gurme kanalında her hafta yayınlanan ‘Şerife ile Yaşam’ programlarını çekmeye ve kendi evinde ‘Şerife ile Bir Gün’ adını verdiği yemek atölyeleri düzenlemeye başlamış. Yemeğe ilgisi olan ve tekniklerini öğrenmek isteyen herkesi evinin mutfağında, kendi bahçesinde ağırlamaya devam eden Şef Şerife Aksoy’u, Lezzet Dergisi olarak ziyaret ettik. Evinin bahçesinde, elleriyle yaptığı nefis tariflerini Lezzet ekibinin kurduğu sofrada sizler için fotoğraflayıp tattık.



Hiçbir şey çöpe gitmiyor
Yemeklerinde kullandığı protein dışındaki her şey Şerife Aksoy’un kendi bahçesinde üretiliyor. Beyaz şeker, beyaz un, bitkisel margarinler, ayçiçek yağları ve hazır paketli hiçbir ürünü kullanmıyor. Hiçbir sebze ve meyve atığı çöpe atılmıyor; yani mutfakta ekolojik bir döngü hakim. Siz de yemek hakkında daha çok şey öğrenmek isterseniz www.serifeaksoy.com’dan onunla irtibata geçebilirsiniz.