Tepsi kebabı yaparken kıymanın orta yağlı ve taze olmasına dikkat edilmelidir. Soğan, biber ve baharatlarla hazırlanan harç iyice yoğrulup tepsiye eşit şekilde yayılmalıdır. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilerek servis yapılır. İşte tepsi kebabı yapmanın püf noktaları.
Orta yağlı dana-kuzu karışık kıyma kullanmak lezzet açısından çok önemlidir. Ne çok yağlı ne de çok yağsız olmalı. Kıyma mümkünse kasaptan taze çektirilmiş olmalı.
Soğan, sarımsak, maydanoz ve biberler çok ince kıyılmalı ya da rondodan geçirilmelidir. Bu, kebabın dokusunu düzgün yapar. Domateslerin suyu alınmalı; aksi halde kıyma harcı çok sulu olur.
Kimyon, karabiber, kırmızı toz biber ve pul biber olmazsa olmazdır. Tuzunu iyi ayarlamak gerekir; az tuz lezzeti bozar, fazla tuz da eti sertleştirir.
Tüm malzemeler kıymayla en az 5-10 dakika yoğrulmalı. Bu, hem lezzetlerin bütünleşmesini sağlar hem de kebabın pişerken dağılmasını önler.
Et harcı yağlanmış tepsiye eşit kalınlıkta yayılmalı. Parmak uçlarıyla bastırarak tepsiye iyice yerleştirmek önemli. Üzerine domates ve biber dilimleri yerleştirerek hem görselliği artırabilir hem de lezzet katabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 200-220°C fırında pişirilmeli. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirmek yeterlidir. Gerekirse son birkaç dakika ızgara ayarına alınabilir.
Tepsi kebabının yanına şehriyeli pirinç pilavı, acı biber turşusu ve ayran çok yakışır. Lavaş ya da ince pide ile de servis edebilirsiniz.