Kahvaltıda sofraya farklı bir dokunuş katmak istiyorsanız ama mutfakta uzun saatler geçirmek istemiyorsanız, bu tarif tam size göre. Un, süt ve yumurtayla hazırlanan bu klasik krep tarifi; hem hızlı, hem ekonomik, hem de her damak tadına hitap ediyor. Peki; en basit krep nasıl yapılır? İşte detayları…
Sadece 1 su bardağı süt, 1 su bardağı un ve 1 adet yumurta ile bu tarif hazır. Bir tutam tuzla lezzet dengesi kurulur; tatlı seviyorsanız 1 tatlı kaşığı şeker de ekleyebilirsiniz.
Tüm malzemeleri bir kapta iyice çırpın. Krep hamurunun akışkan ve pürüzsüz olması ideal kıvamı yakalamanın püf noktası.
Orta ateşte hafifçe yağlanmış tavaya bir kepçe hamur dökün ve tavayı çevirerek yaydırın. Her iki yüzünü de hafifçe kızarana kadar pişirin.
Çikolata, reçel ve meyvelerle tatlı bir şölen yaratabilir; peynir, zeytin ya da avokado ile tuzlu alternatiflere yönelebilirsiniz.
Hazırlaması sadece birkaç dakika süren bu tarifle, kahvaltıya şıklık katmak artık çok kolay. Hem pratik hem de herkesin favorisi olacak!
Malzemeler (2-3 kişilik):
Yapılışı:
Derin bir kapta yumurtayı çırpın. Üzerine sütü ekleyip karıştırın. Unu ve tuzu (isterseniz şekeri de) ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Hamur akışkan olmalı, çok koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Tavayı hafifçe yağlayın (tereyağı ya da sıvı yağ olabilir) ve orta ateşte ısıtın. Bir kepçe krep hamurunu tavaya dökün, tavayı çevirerek yayın. Altı pişince spatula ile çevirip diğer yüzünü de pişirin. Her iki tarafı da hafifçe kızarınca servis tabağına alın.
Şunlara da göz atın: