Limonlu kek hemen hemen her evin vazgeçilmezidir. Ancak bazı durumlarda keke süt mü yoğurt mu konulabileceği, tercih listesine göre değişebilir. Bu durumda yoğurdun nasıl ve hangi aşamada kullanılabileceği önemlidir. Peki, limonlu kek yoğurtla yapılır mı? İşte cevabı.
Yoğurt, kekin daha nemli ve yumuşak olmasını sağlar, böylece kekiniz kuru olmaz.
Yoğurdun hafif ekşiliği, limonun taze ve ferah aromasıyla çok iyi uyum sağlar, lezzeti artırır.
Yoğurt, asidik yapısı sayesinde kabartma tozu veya karbonatla reaksiyona girer ve kekin güzelce kabarmasına yardımcı olur.
Tariflerde süt varsa, yoğurtla değiştirebilirsiniz; yoğurt kıvam olarak daha yoğun olduğu için kekin dokusunu zenginleştirir.
Yoğurt, süte göre daha proteinli ve probiyotik içerikli olduğundan kekin besin değerini artırır.
Şunlara da göz atın: