Sucuklu Pilav

Sucuklu Pilav
20 Mayıs 2022
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sucuklu Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı
  • yasemin pirinci
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr sucuk
  • 2 domates
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek
  • yağı
  • 2.5~3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Sucuklu Pilav

Nasıl Yapılır

Sucuğu kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Pirinçleri yıkayıp tuzlu suda 30 dakika bekletin. Tereyağı ve ayçiçek yağını tencerede eritin. Sucuğu ilave edip kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. 2-3 dakika sonra domatesleri ekleyip karıştırın. 2.5-3 su bardağı sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sona tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin. Ara ara suyunu kontrol edin. Yeterli gelmez ise sıcak su ilave edin. Piştikten sonra ocaktan alın. 15-25 dakika bekletip servis yapın.

Püf noktası: Pilavın iyi demlenmesi için tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtüp tencerenin kapağını kapalı tutun.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo