Evde katı krem şanti yapmak için sadece soğuk sıvı krema, pudra şekeri ve biraz çırpma gücü yeterlidir. Soğuk krema, mikserle çırpıldıkça kabarır ve yoğun bir kıvama ulaşır. Fazla çırpmamaya dikkat edilmesi gerekir. Peki; katı krem şanti nasıl yapılır? İşte cevabı.
Krema mutlaka buzdolabından çıkmış ve çok soğuk olmalı. Mümkünse çırpacağınız kap ve mikser uçlarını da 10-15 dakika buzdolabında bekletin. Soğuk kremayı derin bir kaba alın. Orta-yüksek hızda mikserle çırpmaya başlayın. Kremanız hafif koyulaşmaya başlayınca pudra şekerini ve vanilini ekleyin. Çırpmaya devam edin. Mikser iz bırakmaya başladığında dikkat edin. Krem şanti uçlara yapışıp düşmeyecek kadar katı olduğunda hazırdır. (Yaklaşık 3-5 dakika çırpılır.)
Fazla çırparsanız tereyağına dönüşebilir, dikkatli olun.
Daha sert kıvam isterseniz:
Şunlara da göz atın: