Bütün Antrikot

Bütün Antrikot
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bütün Antrikot için

Malzemeler

  • 1 kg bütün antrikot
  • 1~2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 kırmızı soğan

Servis için

  • Yarım demet semizotu
  • 100 g tereyağı
  • 2~3 dal taze kekik
  • 2~3 dal taze fesleğen
Bütün Antrikot

Nasıl Yapılır

  1. Etin her tarafını zeytinyağı ile yağlayıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Döküm bir tavayı ocakta yağsız olarak ısıtın.
  2. Tava iyice ısınınca etin her iki tarafını da rengi iyice kahverengileşinceye kadar mühürleyin.
  3. Mühürlenen eti tavasıyla beraber önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
  4. Fırından alıp halka doğradığınız soğanları ilave edin ve tekrar fırına koyarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika daha pişirin.
  5. Antrikotu bir servis tabağına alın. Tereyağı ve ince kıydığınız yeşillikleri bir kasede karıştırın. Antrikotunuzu yanında semizotu yaprakları ve otlu tereyağı ile servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo