ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BÜTÜN ANTRİKOT

Bütün Antrikot

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bütün Antrikot Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg bütün antrikot
  • 1~2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 kırmızı soğan

Servis için

  • Yarım demet semizotu
  • 100 g tereyağı
  • 2~3 dal taze kekik
  • 2~3 dal taze fesleğen

Bütün Antrikot Nasıl Yapılır?

  • Etin her tarafını zeytinyağı ile yağlayıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Döküm bir tavayı ocakta yağsız olarak ısıtın.
  • Tava iyice ısınınca etin her iki tarafını da rengi iyice kahverengileşinceye kadar mühürleyin.
  • Mühürlenen eti tavasıyla beraber önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
  • Fırından alıp halka doğradığınız soğanları ilave edin ve tekrar fırına koyarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika daha pişirin.
  • Antrikotu bir servis tabağına alın. Tereyağı ve ince kıydığınız yeşillikleri bir kasede karıştırın. Antrikotunuzu yanında semizotu yaprakları ve otlu tereyağı ile servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!