ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ MANTARLI ANTRİKOT

Mantarlı Antrikot

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Antrikot Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça antrikot
  • 2 kırmızı biber
  • 400 gr mantar
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 çay bardağı krema

Mantarlı Antrikot Nasıl Yapılır?

  • Antrikotları tavaya dizin ve üzerlerine zeytinyağının yarısını dökün. Kapağını kapatıp, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra tuz ekleyin.
  • Soğanı piyazlık doğrayıp, kalan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce dilimlenmiş mantarları ekleyin.
  • Uzun kesilmiş kırmızı biberleri ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarlar pişince tuz, kekik, karabiber ve krema ekleyin.
  • Servis yaparken, tabağa önce etleri alın, üzerlerine 2-3 kaşık mantarlı karışımdan ilave edin. Frenk maydanozuyla süsleyerek servis yapın.

Farklı bir tat için, ızgarada dana antrikot tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!