ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ HARDAL MARİNE SOSLU ANTRİKOT

Hardal Marine Soslu Antrikot

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hardal Marine Soslu Antrikot Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr antrikot

Marine için

  • 1 limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 1 yemek kaşığı worcestershire sosu
  • 4 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 3~4 dal taze kekik
  • 3~4 dal taze fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Hardal Marine Soslu Antrikot Nasıl Yapılır?

Sos için zeytinyağı hariç malzemeleri karıştırın. Zeytinyağını sosun üzerine yavaş yavaş ekleyip koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Etlerin üzerine sosu ekleyip karıştırın. Üzerini streç film ile kaplayarak en az 3-5 saat buzdolabında marine edin. Izgara veya yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Etlerin her iki tarafını da pişirin. Servis yapın.

 Dilerseniz, domates soslu antrikot tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!