ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ DOMATES SOSLU ANTRİKOT

Domates Soslu Antrikot

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domates Soslu Antrikot Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 bütün antrikot
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

Domates sos için

  • 2~3 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 500 gr rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Tuz

Domates Soslu Antrikot Nasıl Yapılır?

Antrikotun üzerine ayçiçeği yağını fırçayla sürüp fırın tepsisine yerleştirin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Sos için, soğanların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Biber salçasını ekleyip 5 dakika daha pişirin. Şeker, tuz ve sirkeyi ekleyip tencereyi ocaktan alın. Sosu geniş bir servis tabağına yayın. Üzerine dilimlenmiş antrikotu yerleştirip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, yağsız bir şekilde sunulan ızgarada dana antrikot tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.