ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PATLICAN İÇİNDE ANTRİKOT ET

Patlıcan İçinde Antrikot Et

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcan İçinde Antrikot Et Tarifi İçin malzemeler

  • 2 bostan patlıcanı
  • 2 dilim dana antrikot
  • 2 domates
  • 6 sivri biber
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Ayçiçeği yağı

Patlıcan İçinde Antrikot Et Nasıl Yapılır?

Damaklarda enfes tat bırakan patlıcan ile sizde pratik ve leziz tatlar hazırlayabilirsiniz. Geniş bir tencerede ayçiçeği yağını kızdırın. Patlıcanları boydan ikiye kesip kızartın.

Domates ve biberleri ince kıyın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp kuşbaşı doğranmış etleri kavurun. Biber ve domatesleri de ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırıp pişirin.

Patlıcanların içini çatalla ezin ve etli harçtan yerleştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp rendelenmiş kaşar peyniri serpip eriyinceye kadar pişirin ve fırından alıp servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!