Patlıcan İçinde Antrikot Et

Patlıcan İçinde Antrikot Et
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patlıcan İçinde Antrikot Et için

Malzemeler

  • 2 bostan patlıcanı
  • 2 dilim dana antrikot
  • 2 domates
  • 6 sivri biber
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Ayçiçeği yağı
Patlıcan İçinde Antrikot Et

Nasıl Yapılır

Damaklarda enfes tat bırakan patlıcan ile sizde pratik ve leziz tatlar hazırlayabilirsiniz. Geniş bir tencerede ayçiçeği yağını kızdırın. Patlıcanları boydan ikiye kesip kızartın.

Domates ve biberleri ince kıyın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp kuşbaşı doğranmış etleri kavurun. Biber ve domatesleri de ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırıp pişirin.

Patlıcanların içini çatalla ezin ve etli harçtan yerleştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp rendelenmiş kaşar peyniri serpip eriyinceye kadar pişirin ve fırından alıp servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo