ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMA SOSLU ANTRİKOT

Elma Soslu Antrikot

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elma Soslu Antrikot Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça antrikot
  • 2 elma
  • 1 büyük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 100 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Elma Soslu Antrikot Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Tereyağının yarısını geniş bir tavada eritin. Etleri et döveceği ile incelttikten sonra tavaya dizip üzerlerine tereyağı parçaları ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Etlerin diğer tarafını çevirip pişirmeye devam edin.

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Diğer bir tavada soğan ve sarımsağı ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Elmaları ilave edip pişirin.

Antrikotları servis tabağına alın. Elmalı sosla tatlandırıp sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!