ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ MAFİŞ TATLISI

Mafiş Tatlısı

Mafiş tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mafiş Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı eritilip ılıtılmış tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 6-7 su bardağı un

Hamuru açmak için

  • 1 su bardağı un 1 su bardağı nişasta

İç harcı için

  • 2-3 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Mafiş Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Derin bir yoğurma kabına sırasıyla tereyağı, yumurta, yoğurt, tuz ve suyu aktarın. Unu azar azar ekleyip kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın.
  • Bezelerin her birini, un ve nişasta karışımı serperek 35-40 cm çapında yufkalar halinde açın. Yufkaların üzerine 3-4 yemek kaşığı ceviz içi serpiştirin.
  • Yufkanın bir ucunu, yufkanın yarısına gelecek biçimde üstüne katlayın. Diğer ucunu da katlanan ucuna değecek biçimde yine yufkanın üstüne katlayın.
  • Böylece bir dikdörtgen elde etmiş olacaksınız. Daha sonra yufkanın iki ucundan tutarak büzüştürüp buruşturun.
  • Buruşturulmuş uzun yufkayı bir bıçakla 10-12 cm uzunluğunda parçalar halinde kesin. Her bir hamur parçasının uçlarını iki parmağınız arasında sıkıştırarak yapıştırın.
  • Hazırladığınız hamurları bol yağda kızartın. Kızarttığınız hamurları süzerek alıp kenarları yüksek bir kaba koyun.
  • Diğer tarafta su ve şekeri bir tencereye aktarıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve ocağın altını kısın.
  • Kısık ateşte 7 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sıcak hamurları soğuk şerbetin içine atıp 15-20 dakika beklettikten sonra servis yapın (İsterseniz üzerine dövülmüş ceviz içi serpiştirebilirsiniz).

Çıtır çıtır mafiş tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!