ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU İÇ ANADOLU YEMEKLERİ KAYSERİ MANTISI

> KAYSERİ MANTISI
6 Kişilik
Hazırlama 55 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayseri Mantısı tarifi için malzemeler
  • 3 su bardağı un 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı suİç malzeme için: 200 gr kıyma 1 soğan Tuz
  • karabiberÜzeri için: 30 gr tereyağı 1 çorba kaşığı salça Toz kırmızı biber
  • tuz
  • nane 5 diş sarımsak 2 su bardağı yoğurt
Kayseri Mantısı Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, tuz ve bir fincan su ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 3 bezeye ayırın. Üzerlerini bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. iç malzeme için soğanı soyup kıyın. Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

Hamurları un serpilmiş tezgahın üzerine alın. 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1.5-2 santim büyüklüğünde kareler kesin. Kıymalı içten küçük parçalar koparıp hamurların ortalarına ekleyin. Dört köflesi üstte ortada birleflecek flekilde katlayın. Hazırladığınız mantıları un serpilmiş tepsiye dizin.

 Sekiz bardak suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynayan suyun içine mantıları ilave edin. Yapışmaması için arada karıştırarak hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzeri için tereyağını tavaya alıp eritin. Salça, tuz, nane ve kırmızıbiberi ekleyip kavurun. Sosu sulu mantı tenceresinin içine ekleyip karıştırın.

 Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Sulu mantıları servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ilave edip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.