ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ GLİKO

Gliko

Gliko

Erzurum mutfağına özgü bir yemek olan gliko, unutulmaya yüz tutmuş yemeklerden biridir. Görüntüsüyle mantıyı andıran gliko, bulgur ve un karışımından oluşur. Tuzlu suda haşlanan köfteler, yoğurt ve domates sosu ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Erzurum usulü gliko tarifine geçebiliriz.

Okurlarımız tarafından çok sevilen fellah köfte tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gliko Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı un 
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı kaynar su 

Üzeri için:

  • 5 kaşık yoğurt 
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş 

Sos için:

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber 

Gliko Nasıl Yapılır?

  • Köftelik bulgur ve su kaba alınarak kaynatılır. 
  • Pişen bulgura yumurta, baharat ve un eklenerek yoğurulur. 5 dakika dinlendirilir. Ardından el ile fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır.
  • Tuzlu kaynar suya atılarak haşlanır. 
  • Üzeri için yoğurt ve sarımsak karıştırılır. 
  • Sos için tereyağı eritir, salça eklenerek kavrulur. Pul biber eklenerek altı kapatılır. 
  • Servis tabağına bulgur köfteleri alınır, üzerine yoğurt ve sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!