Yumurta Pilavı

Erzurum mutfağıyla özdeşleşen yumurta pilavı, görünümü ile makarnaya daha çok benzemektedir. Yalnızca 5 malzemeden oluşan yumurta pilavı, ceviz ile zenginleştirilir. Hem göze, hem de damağa hitap eden yumurta pilavı tarifi için, detaylara geçebiliriz.
Erzurum usulü gliko ve Erzurum ketesi tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Yumurta Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr un
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 20 gr ceviz
Yumurta Pilavı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve tuz bir kapta çırpma teli yardımıyla karıştırılır.
- Un yavaş yavaş eklenerek yoğurulmaya başlanır.
- Hamur dinlendirilir.
- Dinlenen hamur açılarak şeritler halinde kesilir.
- Tuzlu su haşlanır ve hazırlanan hamur haşlanır.
- Tavada tereyağı eritilir. Haşlanan hamurlar tereyağında kavrulur, ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR