Yumurta Pilavı

Yumurta Pilavı
11 Eylül 2023

Erzurum mutfağıyla özdeşleşen yumurta pilavı, görünümü ile makarnaya daha çok benzemektedir. Yalnızca 5 malzemeden oluşan yumurta pilavı, ceviz ile zenginleştirilir. Hem göze, hem de damağa hitap eden yumurta pilavı tarifi için, detaylara geçebiliriz.

Erzurum usulü gliko ve Erzurum ketesi tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yumurta Pilavı için

Malzemeler

  • 500 gr un 
  • 3 adet yumurta 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 20 gr ceviz
Yumurta Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta ve tuz bir kapta çırpma teli yardımıyla karıştırılır. 
  2. Un yavaş yavaş eklenerek yoğurulmaya başlanır. 
  3. Hamur dinlendirilir. 
  4. Dinlenen hamur açılarak şeritler halinde kesilir. 
  5. Tuzlu su haşlanır ve hazırlanan hamur haşlanır. 
  6. Tavada tereyağı eritilir. Haşlanan hamurlar tereyağında kavrulur, ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo