ŞÖBİYET

Şöbiyet
10 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şöbiyet tarifi için malzemeler

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Hamuru için

  • 2.5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince su
  • Hamuru açmak için
  • 2 su bardağı nişasta

İç harcı için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı irmik

Üzeri için

  • 200 g tereyağı
  • 100 g margarin

Üzeri için

  • 4-5 yemek kaşığı ince çekilmiş Antep fıstığı
Şöbiyet hazırlanışı

  • Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip ve 1-2 taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Yumurta, tuz ve azar azar su ekleyip orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamuru 7 eşit bezeye ayırın. Yuvarlayıp üzerlerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurların üzerine nişasta serpip olabildiğince ince açın. Yufkaları üst üste koyun ve tam ortasından ikiye katlayın. Yufkaları 5.5 cm’lik kareler şeklinde kesin.
  • İç harç için süt ve irmiği karıştırarak pişirin. Kestiğiniz karelerin bir kenarına irmikli harçtan birer tatlı kaşığı koyun ve muska şeklinde kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tereyağı ve margarini eritip muskaların üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!