ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ GAZETE BAKLAVASI

Gazete Baklavası

Gazete baklavası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gazete Baklavası Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 5 su bardağı un 
  • 2 yumurta 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı doğal maden suyu 
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı sirke 
  • ¼ limonun suyu 

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker 
  • 4 bardak su 

İç harcı için

  • 1 su bardağı ceviz içi 

Açmak için 

  • Nişasta 

Üzeri için

  • 150 g tereyağı 
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı

Gazete Baklavası Nasıl Yapılır?

  • Baklava hamuru için, un, yumurta, kabartma tozu, yoğurt, maden suyu ve eritilmiş tereyağı, sirke ve limon suyunu geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice yoğurun. Hamur bezelere ayırıp unlanmış tezgaha alın. Baklavanın şerbeti için şeker ve suyu geniş bir tencereye alarak kaynatın. 
  • Dinlenen hamurları aralarına nişasta serperek incecik açın. Açtığınız yufkaları oklavaya sarıp büzün. Büyükçe bir kağıdın üzerine açarak oklavadan ayırın. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp kağıdın üzerine yerleştirin. 
  • Kağıdın üzerinde dinlenen yufkanın üzerine ceviz serpin. Kağıdı iki ucundan tutarak kaldırın ve yufkanın sarılmasını sağlayın. Üçer cm arayla dilimleyin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşluk bırakmadan yerleştirin. 
  • Tereyağını eritin. Üzerindeki köpüğü alıp tepsideki baklavaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyan şerbeti sıcak baklavanın üzerine döküp Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
  • Özel günlerin ve bayramların vazgeçilmezi haline gelen şerbetli tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir şekilde hazırlanan etimek tatlısını deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!