ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ FRANSIZ USULÜ DIŞI ÇITIR İÇİ YUMUŞACIK BROWNİE

Fransız Usulü Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Brownie

Fransız usulü dışı çıtır içi yumuşacık brownie

@defne_pasta Hümeyra Nuraydın okuyucumuzdan Fransız usulü dışı çıtır içi yumuşacık brownie tarifi ile karşınızdayız. Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak brownie'yi çikolata veya meyveli soslar ile tatlandırabilirsiniz. Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan yumuşak brownieyi, mikrodalga da ısıttıktan sonra da servis edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Fransız usulü dışı çıtır içi yumuşacık brownie tarifine başlayabiliriz.

Alternatif olarak browni tadında ıslak kek ve kremalı brownie tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fransız Usulü Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Brownie Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr tereyağ
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin 
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker 
  • 70 gr bitter çikolata 
  • 170 gr sütlü çikolata

Arası için:

  • 100 gr beyaz çikolata 
  • 60 gr böğürtlen 
  • 40 gr fındık kırığı 

Fransız Usulü Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Brownie Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir tavada eritin. Tereyağı eriyince ocaktan alıp içine çikolataları ekleyin ve iyice karıştırın. Eşit dağılmasını sağlayın.
  • Geniş bir kapta yumurta ve şekeri iyice karıştırın. Yumurtalar sarıdan beyaza yakın bir renge dönene kadar karıştırma işlemine devam edin.
  • Üzerine eleyerek un, kakao ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Çikolatalı karışım ile yumurtalı karışım birbirine ekleyin. Karıştırılarak eşit dağılmasını sağlayın.
  • Fırını 170 derecede Fansız olarak önceden ısıtın.
  • Orta boy borcama yağlı kağıt serip hazırlanan brownie karışımının yarısını borcama dökün.
  • Üzerine beyaz çikolata, böğürtlen ve fındık parçalarını her dilime eşit gelecek şekilde yerleştirin.
  • Çikolatalar erimiş halde olursa kekin içinde dağılması kolaylaşacaktır.
  • Karışımın kalan yarısı da kaba dökülerek malzemelerin üstünün örtülmesi sağlayın. 30 dk pişirin.
  • Eğer içinin daha yumuşak kalmasını isterseniz 5 dk daha erken çıkarabilirsiniz.
  • 1 gece buzdolabında bekletip servis yapın.
  • Servis sırasında 15 sn mikrodalga da ısıtabilirsiniz. İçindeki çikolatanın tamamen erimesini sağlayacaktır.
  • Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!